Ώρα

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Καιρός

2017 Βοτανικός Κήπος

Η άνοιξη έφτασε και συνεχίζοντας τις κοινές δράσεις οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας, την Κυριακή 7 Μαΐου 2016 , οργανώσαμε για δεύτερη χρονιά δεντροφύτευση βοτανικού κήπου εντός του σχολείου και δεντροφύτευση καλλωπισμού στο πεζοδρόμιο εξωτερικά του σχολείου.

Φέτος τοποθετήσαμε και φωλιές στα δέντρα του σχολείου μας!

Από το πρωί παιδιά, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες με τσάπες και φυτά στα χέρια και κυρίως με χαμόγελο και απίστευτη διάθεση, κατέκλυσαν το σχολείο και βάλθηκαν να μεταμορφώσουν τους διαθέσιμους χώρους, φυτεύοντας δέντρα και πολλά είδη από αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά. Ο βοτανικός κήπος θα συντηρηθεί σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου.

Στόχος μας είναι  η γνωριμία των παιδιών με το περιβάλλον, η επαφή με το χώμα και η ευαισθητοποίηση τους για την προστασία και την υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών για μια καλύτερη ζωή.  Τα παιδιά μας ενθουσιάστηκαν που πήραν μέρος σ? αυτή τη διαδικασία μαζί με τους γονείς τους και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Προς το μεσημεράκι άναψαν και τα κάρβουνα! Οι δύο σύλλογοι έψησαν και πρόσφεραν σουβλάκια και αναψυκτικά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Και με αυτή τη δράση αποδείχτηκε, για μια ακόμη φορά, ότι η διάθεση για προσφορά είναι κάτι που δεν λείπει από τον τόπο μας και πως το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η άμεση επικοινωνία με τους γονείς και η συνεργασία μαζί τους οδηγεί σε σπουδαία αποτελέσματα.

Θερμότατες ευχαριστίες σε όλους τους γονείς που πρόσφεραν τη βοήθειά τους!